Skip to main content

15. fotografski natečaj Krajinskega parka Goričko

V Krajinskem parku Goričko so ob 20-letnici razglasitve parka organizirali fotografski natečaj. Temi natečaja sta moje drevo ter slikovito Goričko nekoč in danes. Rok za oddajo fotografij je 9. junij 2023, do 16. ure.

Moje drevo

Organizatorji pričakujejo fotografije dreves, ki prispevajo h krajinskim značilnostim, prepoznavnosti kraja ali imajo simbolno vrednost v Krajinskem parku Goričko. Natečaj poteka v dveh kategorijah, in sicer posebej za učence osnovnih šol in posebej za mladostnike in odrasle.

Slikovito Goričko nekoč in danes

S to tematiko želijo organizatorji izpostaviti današnje stanje krajine v primerjavi s stanjem, ki so ga ujeli v objektiv prvi fotografi Goričkega. Iz arhivov so izbrali 20 motivov, ki so dostopni na tej povezavi. Od fotografov pričakujejo, da fotografije posnamejo s približno istih točk in v enakem kadru ali izrezu, kot so bile posnete nekoč. 

Na natečaju lahko sodelujejo vsi, ki se ljubiteljsko ali profesionalno ukvarjajo s fotografijo, razen organizatorjev natečaja, članov žirije in njihovih družinskih članov. Podrobne informacije o pogojih za sodelovanje, načinu oddaje fotografij in ocenjevanju fotografij so dostopne na tej povezavi.

 


Goričko (Foto: Dejan Rocner)
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava