Skip to main content

Aktivnosti programa LIFE v letu 2023

Preverite, katere aktivnosti načrtuje program LIFE v naslednjih 12 mesecih.

Novi strateški LIFE integrirani projekti 

V februarju bodo objavljeni najnovejši strateški integrirani projekti in strateški projekti narave, ki bodo prejeli sredstva programa LIFE na podlagi pozivov za predloge za leto 2021. Tovrstni projekti podpirajo vladne organe v državah članicah EU pri izvajanju okoljskih in podnebnih načrtov, programov in strategij na regionalni, medregionalni ali nacionalni ravni. Več informacij najdete na tej povezavi.

Rezultati pozivov za zbiranje predlogov LIFE 2022

V letošnjem letu bodo znani rezultati pozivov LIFE za leto 2022. Več informacij najdete v letaku na povezavi Prihodnost je zelena. Prihodnost je LIFE

Pozivi za zbiranje predlogov LIFE 2023

Vsi pozivi za zbiranje predlogov LIFE za leto 2023 bodo objavljeni na portalu za finančne in razpisne priložnosti.

Informativna srečanja LIFE 2023

V aprilu bo Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) organizirala spletne informativne dogodke, ki bodo morebitne prijavitelje vodili skozi poziv za zbiranje predlogov LIFE za leto 2023. Pretekla srečanja najdete na YouTube kanalu programa LIFE.

Nagrade LIFE 2023

17. podelitev nagrad LIFE bo počastila najbolj inovativne in učinkovite projekte LIFE v treh kategorijah: narava, okolje in podnebni ukrepi. Slovesnost bo potekala v okviru Zelenega tedna EU – največjega in najvplivnejšega okoljskega dogodka v Evropi. Točen datum bo znan naknadno.

Evropski teden trajnostne energije 2023 

Junija bo pod okriljem programa LIFE potekal Evropski teden trajnostne energije (EUSEW), najpomembnejši dogodek o obnovljivih virih in učinkoviti rabi energije v Evropi. Prijave za EUSEW 2023 so odprte. Če nameravate tovrstne aktivnosti ali se potegovati za nagrade EUSEW, spremljajte navedeno spletno stran. Informativni video si lahko ogledate na tej povezavi.

Drugi dogodki

Program LIFE bo leta 2023 ponovno vključen v relevantne dogodkih drugih organizatorjev po vsej Evropi. Sodelovanje običajno vključuje postavitev blagovne znamke CINEA ali LIFE stojnice ter pojavljanje ključnih govorcev na ustreznih dogodkih.

Publikacije

Program LIFE bo še naprej izdajal publikacije, kot so seznami dejstev in infografike o pomembnih temah, ki so ključne za prednostne naloge programa LIFE.

Potrebujete še več informacij?

Ostanite na tekočem in spremljajte novice na spletnih kanalih programa LIFE: Twitter, LinkedIn, Facebook, Instagram

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava