Skip to main content

Aktivnosti programa LIFE v letu 2024

Preverite, katere aktivnosti načrtuje program LIFE v naslednjih 12 mesecih.

Novi strateški LIFE integrirani projekti 

Najnovejši strateški integrirani projekti in strateški projekti narave, ki bodo prejeli sredstva programa LIFE na podlagi pozivov za predloge za leto 2023, bodo objavljeni februarja. Tovrstni projekti podpirajo vladne organe v državah članicah EU pri izvajanju okoljskih in podnebnih načrtov, programov in strategij na regionalni, medregionalni ali nacionalni ravni. Več informacij najdete na tej povezavi.

Rezultati pozivov za zbiranje predlogov LIFE 2023

Rok za oddajo končnih predlogov za strateške integrirane projekte je 5. marec 2024. 
V letošnjem letu bodo znani rezultati pozivov LIFE za leto 2023. Več informacij najdete na tej povezavi.

Pozivi za zbiranje predlogov LIFE 2024

Vsi pozivi za zbiranje predlogov LIFE za leto 2024 bodo objavljeni 19. aprila 2024 na portalu za finančne in razpisne priložnosti. Med 23. in 26. aprilom 2024 bo Evropska izvajalska agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) organizirala spletne informativne dogodke, ki bodo morebitne prijavitelje vodili skozi poziv za zbiranje predlogov LIFE za leto 2024. Na YouTube kanalu programa LIFE si lahko ogledate pretekla srečanja.

Nagrade LIFE 2024

18. podelitev nagrad LIFE bo počastila najbolj inovativne in učinkovite projekte LIFE v treh kategorijah: narava, okolje in podnebni ukrepi. Slovesnost bo potekala v okviru Zelenega tedna EU – največjega in najvplivnejšega okoljskega dogodka v Evropi. Točen datum bo znan naknadno.

Evropski teden trajnostne energije 2024 

Junija bo pod okriljem programa LIFE potekal Evropski teden trajnostne energije (EUSEW), najpomembnejši dogodek o obnovljivih virih in učinkoviti rabi energije v Evropi. Prijave na EUSEW 2024 so že odprte. Če nameravate izvesti katero izmed aktivnosti na EUSEW ali se potegovati za nagrade, si lahko na tej povezavi ogledate informativni posnetek.
  
Drugi dogodki

Program LIFE bo leta 2024 ponovno vključen v relevantne dogodke drugih organizatorjev po vsej Evropi. Sodelovanje običajno vključuje postavitev blagovne znamke CINEA ali LIFE stojnice ter pojavljanje ključnih govorcev na ustreznih dogodkih. 

Publikacije

Program LIFE bo še naprej izdajal publikacije, kot so seznami dejstev in infografike o ključnih temah za prednostne naloge programa LIFE.

Potrebujete še več informacij?

Ostanite na tekočem in spremljajte novice na spletnih kanalih programa LIFE X (Twitter), LinkedIn, Facebook, Instagram ali se prijavite na mesečni LIFE novičnik.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava