Skip to main content

Fotografski natečaj ob 50. obletnici gozdnih učnih in tematskih poti v Sloveniji

V letu 2024 Zavod za gozdove Slovenije (ZGS) obeležuje 50-letnico prvih gozdnih učnih poti v Sloveniji. Ob tej priložnosti so skupaj s Fotografskim društvom Grča Kočevje in Turistično zvezo Slovenije pripravili javni fotografski natečaj '50 let gozdnih učnih in tematskih poti v Sloveniji'. Rok za oddajo fotografij je 30. junij 2024. 

Na natečaju lahko brezplačno sodelujejo tako ljubiteljski kot poklicni fotografi. Vsak sodelujoči lahko pošlje največ šest barvnih ali črno belih fotografij, ki so bile posnete na ali ob katerikoli učni ali tematski gozdni poti v Sloveniji. Vsebina fotografije ni nujno vezana na prikaz same poti. 

V začetku julija bo žirija pregledala in ocenila fotografije, rezultati natečaja bodo nato objavljeni najkasneje 20. julija 2024 na internetni strani www.natecaj.eu. Javna podelitev nagrad in otvoritev razstave bo 20. novembra 2024 na Jakopičevem sprehajališču v Ljubljani. 

Več informacij o natečaju in prijava na tej povezavi.

Gozdna učna pot je ozek pas z naravnim materialom urejenega zemljišča, pripravljen za hojo po gozdu. Pot je označena in opremljena s poučnimi besedili na informacijskih tablah in z drugimi osveščevalnimi napravami. Je del velike skupine tematskih poti, ki so označene ali neoznačene in uporabniku ponujajo doživetje izbrane tematike.

Seznam učnih poti znotraj območij Nature 2000 najdete na tej povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava