Skip to main content

Na Goričkem nadaljujejo z obnovo travnikov

V projektu LIFE FOR SEEDS so na goričkih travnikih posadili 720 sadik 11 različnih vrst travniških zeli. S tem nadaljujejo z obnovo travnikov z uporabo tako imenovanega zelenega mulča in semenskih mešanic. Po vsej Sloveniji bodo obnovili 74,1 hektarov travnikov na sedmih območjih Nature 2000.

Travnika v Panovcih in Šulincih sta v lasti Javnega zavoda Krajinski park Goričko in sta aktivno vključena v obnovo. V naslednjih letih ju bodo obnavljali s pomočjo semenskih mešanic, zelenega mulča in z uporabo sadik. Ker gre za suha in revna travnika z veliko kamenja in je travna ruša slabo zastopana, so se odločili za obnovo s sajenjem mladih zeli.

V Panovcih so posadili 585 mladih sadik travniških zeli, med njimi največ klinčkov (navadnega, deltastega in srhkega), nekaj bilnic, srednjega trpotca, srebrnega petoprstnika, metuljnic, prave lakote, vijoličnega lučnika, rumenkastega grintavca in brsteče haljice. V Šulincih so posadili 135 sadik, med katerimi do bili navadni klinček, deltasti klinček in brsteča haljica.

Več o projektu LIFE FOR SEEDS na tej povezavi.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava