Skip to main content

Postojna: vabilo na otvoritev razstave

Sodelavci projekta LIFE FOR SEEDS so v sodelovanju z Notranjskim muzejem Postojna pripravili razstavo Semena za življenje. Otvoritev bo v četrtek, 7. septembra 2023, ob 18. uri, na Titovem trgu v Postojni. Po otvoritvi bo organizirano kratko vodenje po razstavi, pogostitev in otroška delavnica Semenska ilustracija.

Tema razstave Semena za življenje je varstvo treh ogroženih habitatnih tipov, in sicer suhi travniki  s kukavičevkami, travniki z navadnim volkom in presihajoča jezera. Zanje so vzpostavili semensko banko, v kateri bo na shranjenih 12.000 vzorcev semen, vsaj 300 različnih vrst. Z uporabo lokalnega semenskega materiala bodo obnovili dobrih 74 hektarov travnikov na sedmih območjih Nature 2000. 

Potujoča razstava bo na Titovem trgu v Postojni na ogled vse do začetka oktobra, kasneje se bo selila po prostorih partnerskih organizacij. Projekt LIFE FOR SEEDS izvaja Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije skupaj s Kmetijskim inštitutom Slovenije, Javnim zavodom Krajinski park Goričko, Javnim zavodom Triglavski narodni park in Notranjskim regijskim parkom.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava