Skip to main content

Ustvarjalni natečaj projekta LIFE Tršca

Septembra 2023 se je začel projekt Upravljanje močvirskih habitatov za ohranjanje vodnih ptic presihajočih jezer (LIFE Tršca), katerega glavni cilj je izboljšati stanje ohranjenosti presihajočega Cerkniškega jezera. V projektu se posvečajo tudi aktivnostim in dogodkom za otroke in mladostnike. V začetku marca so razpisali ustvarjalni natečaj »Slike in zgodbe iz tršce«, namenjen predšolskim in šolskim otrokom ter dijakom.

Ustvarjalni natečaj organizira vodilni partner projekta Notranjski regijski park. Različne starostne skupine pozivajo k sodelovanju z različnimi načini umetniškega izražanja.

Likovni natečaj

Namenjen je predšolskim otrokom in učencem prve triade osnovnih šol (1. do vključno 3. razred). Dovoljena je uporaba katere koli likovne tehnike, največja velikost formata izdelka je A3. 

Literarni natečaj

Namenjen je učencem druge triade osnovnih šol (4. do vključno 6. razred). Dovoljena je uporaba katere koli literarne zvrsti.

Fotografski natečaj

Namenjen je učencem tretje triade osnovnih šol (7. do vključno 9. razred) in srednješolcem. Fotografija je lahko v barvni ali črno-beli tehniki, tehnika fotografiranja je prosta.

 

Rok za oddajo del je 27. maj 2024. Izbor zmagovalnega izdelka bo opravila strokovna žirija. Nagrajeni bodo trije avtorji najboljših del iz posamezne kategorije (likovna, literarna, fotografska). Nagrajenci natečaja bodo znani najkasneje 14. junija 2024. Podrobne informacije o natečaju s pravili in obrazci so dostopne na tej povezavi.

Več o projektu LIFE Tršca na tej povezavi.

Projekt LIFE Tršca - Upravljanje močvirskih habitatov za ohranjanje vodnih ptic presihajočih jezer poteka od septembra 2023 do decembra 2029. Projekt izvaja Notranjski regijski park s partnerji Univerza v Ljubljani – Biotehniška fakulteta, Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije, Zavod Republike Slovenije za varstvo narave, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti in Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Projekt sofinancirata Evropska unija iz programa LIFE ter Ministrstvo za naravne vire in prostor.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava