Skip to main content

V Auerspergovi železarni bo tudi interpretacija Nature 2000

Železarna Auerspergovih knezov na Dvoru pri Žužemberku je eden najpomembnejših nekdanjih industrijskih obratov na Dolenjskem. V kratkem se bodo pričela gradbena dela za prenovo.

Namen kohezijskega projekta je ohranjanje kulturne dediščine in preprečevanje njenega propadanja ter dvig ozaveščenosti prebivalcev o pomenu biotske raznovrstnosti in kulturne dediščine v regiji Jugovzhodna Slovenija. V okviru projekta bo vzpostavljena sodobna in inovativna interpretacija območja Natura 2000. Tako bosta zagotovljeni kakovostna interpretacija in sinergija med naravovarstvenimi učinki, ohranjanjem kulturne dediščine in javno dostopnostjo. 

Nosilec projekta je Ministrstvo za kulturo, partner v projektu je Zavod za varstvo narave, ki je zadolžen za pripravo programskih vsebin naravovarstvene razstave. 

Predvidena investicijska vrednost projekta je slabi 2,3 milijona evrov (vključno z DDV). Ministrstvo bo projekt sofinanciralo z dobrimi 77 tisočaki, 1,7 milijona evrov bo prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj.

Novica Ministrstva za kulturo.
 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava