Skip to main content

Vabilo: Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje

Sodelavci projekta Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje, ki ga vodi Nacionalni inštitut za biologijo, vabijo na spletni strokovni posvet ob zaključku projekta. Srečanje bo v sredo, 8. decembra 2021, ob 9. uri.

Prijavite se lahko tukaj: https://www.1ka.si/a/9ef82305
Povezavo za dostop do zoom aplikacije boste prejeli dan pred dogodkom.

Program 
9:00 - Predstavitev rezultatov projekta »Sadjarji za opraševalci in opraševalci za sadjarje« (dr. Danilo Bevk, Nacionalni inštitut za biologijo) 
9:45 - Slovensko jagodičje v vseh letnih časih – paša za opraševalce od spomladanskega brstenja do jesenskega odpadanja listov (dr. Darinka Koron, Kmetijski inštitut Slovenije). 
10:00 - Ohranitev travniških sadovnjakov in delo z mladimi (Janez Gačnik, Zavod Jabolko) 
10:15 - Razprava 

Za dodatne informacije se lahko obrnete na Mojco Pibernik (NIB): mojca.pibernik@nib.si.

Projekt Sadjarji za opraševalce in opraševalci za sadjarje je projekt Evropskega partnerstva za inovacije in se financira v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 (80 % tega Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja in 20 % Republika Slovenija). 
Projekt vodi Nacionalni inštitut za biologijo, partnerji projekta pa so kmetijska gospodarstva Darsad, Matjaž Škof, Nina Tojnko, Radovan Jelina, Anže Legat in Manca Omerzu ter Zavod Jabolko, Kmetijski inštitut Slovenije, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj, Inštitut za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije, Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Kozjanski park in Društvo za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava