Skip to main content

Hrvoje Teo Oršanič

Življenjepis

Ves svoj delovni in večino prostega časa posveča varstvu narave in naravoslovni fotografiji. Prisoten je pri skoraj vseh naravovarstvenih pa tudi okoljevarstvenih aktivnostih v Posavju. Močno si prizadeva za razvoj ekocentrične družbe.

Redno predava mladini v okviru rednih šolskih ali obšolskih aktivnostih, sodeluje tudi pri izobraževanju odraslih skozi razne projekte ali akcije. Pred vstopom Slovenije v Evropsko unijo in po tem dogodku aktivno sodeluje pri komunikacijskih aktivnostih v podporo Natura2000 območjem.

Njegova strokovna pot se je začela s študijem gozdarstva, leta 2005 pa je zaključil podiplomski študij varstva naravne dediščine z magistrskim delom, v katerem analizira možnosti ohranjanja narave skozi interes zasebnih lastnikov gozdov do svoje gozdne posesti (na primeru Posavja). 

S prispevki sodeluje na raznih delavnicah, študijskih dnevih, ipd. Občasno objavlja prispevke v medijih s področja varstva narave. V Posavju, kjer je doma sodeluje z vsemi društvi ali ustanovami pri pripravi promocijskih ali razvojnih akcij in usmeritev.

Aktivnosti v okviru Nature 2000

Bil je med sodelujočimi pri oblikovanju omrežja Natura 2000 v Sloveniji.

Zanimivosti

  • Prejel več pomembnih nagrad na natečajih naravoslovne fotografije.
  • Opravlja več funkcij v raznih društvih s področja kulture in varstva narave
  • Je tudi politično aktiven in pomaga strankam pri sprejemanju naravi prijaznejših razvojnih odločitev
  • V življenju se drži dveh načel: »V prvi vrsti ne škoduj« in »Misli globalno, deluj lokalno«
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava