Skip to main content

Tina Trampuš

Življenjepis

Ljubezen do morja jo je v letu 2000 ponesla na piransko območno enoto sedanjega Zavoda RS za varstvo narave. Zaradi širokega pogleda krajinske arhitektke se rada spušča v razpravo z laiki in strokovnjaki z različnih področij, komunicira izven ustaljenih organizacijskih okvirov in išče stične točke med različnimi stališči. Je članica IUCN, komisije za vzgojo in komuniciranje in zveze Interpret Europe. Od nekdaj jo poleg dreves najbolj zanima neživa narava, zato išče načine, kako jo po strokovnosti postaviti ob bok biodiverziteti. Verjame v moč dobre interpretacije, zato preko interpretativnih tabel, razstav in predavanj, razkriva, navdušuje in provocira.

V projektu Morski datlji? Ne, hvala! ter z razstavo Nevidne vezi, je v letih 2010-2012 povezovala naravoslovne vede z družboslovnimi, vladne organizacije z nevladnimi ter negospodarstvo s poslovnim sektorjem. V projektu Naravni Bohinj je v okviru Mednarodnega festivala alpskega cvetja v Bohinju koordinirala usposabljanje za interpretatorje narave. Komuniciranja se loteva strateško, z analizo problema in ciljnih skupin ter vključevanjem participativnih pristopov. S prispevkom Changing consumer behavior je izkušnje iz projektov predstavila na konferenci Biodiversity post 2010 v belgijskem Gentu.

Aktivnosti v okviru Nature

Komuniciranje je njena strast in specialnost, od začetkov pilotnega projekta o istrskih kalih in usposabljanj v letu 2001, do komuniciranja Nature 2000, pred in po letu 2004.

Zanimivosti

  • V naravi najraje nabira vizualne vtise in občutke, medtem ko je imena vrst ne zanimajo preveč.
  • Tabornica in jadralka, zadnja leta uživa predvsem v morju, na nadmorski višini minus par metrov.
  • Ne verjame v tekmovalnost, hudo dvomi o Darwinu ter prisega na moč sožitja in sodelovanja, tako med ljudmi, kot v naravi na splošno.
Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava